Cinque Terre: Wat zijn de beste restaurantjes?

Geplaatst door
In Cinque Terre zijn genoeg restaurantjes te vinden, maar wat zijn nu echte parels? Tessa geeft je tips voor de beste restaurantjes, welke je niet mag overslaan.
Nessun DormaLunchen bij Nessum Dorma

Wanneer je foto’s van Manarola voorbij zit komen op social media is de kans groot dat zij op dit terras zaten. En wanneer je hier aankomt snap je meteen waarom. Dit is een heel fotogeniek terras, vanaf dit restaurant heb je een prachtig uitzicht op de rots met gekleurde huisjes. Het kan zijn de je even in de rij moet staan voor een tafeltje, maar dat is het helemaal waard. Op de menukaart staan heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen. Vooral de bruschetta’s zijn een aanrader!

Ze bieden hier ook leuke experiences aan, zoals een wijnproeverij in hun eigen wijnmakerij of leer zelf pesto maken als een local. Klik hier voor meer info over de experiences.

Uitzicht Gianni Franzi DeckGianni Franzi Deck

Deze goed verstopte wijnbar in Vernazza beloond je met een prachtig panoramisch uitzicht. Je kunt kiezen voor een glas wijn, een fles of een wijnproeverij, waarbij heerlijke hapjes worden geserveerd. Sommelier Alessandro vertelt je graag alles over de wijnen die hij persoonlijk heeft uitgekozen. Met een heerlijk middagzonnetje erbij is dit ultiem genieten.

Bar la Torre

Voor dit restaurantje moet je even een klimmetje maken, maar dat moet je er voor over hebben. Het kan even zoeken zijn hoe je er komt. Je kunt het beste de borden van de wandelroute naar Corniglia volgen. Dit is tevens dé perfecte spot om de zonsondergang te bewonderen met een cocktail of wijntje binnen handbereik. Ze serveren er ook heerlijke pasta’s. Hier wil je terug komen.

Tip: Reserveer van tevoren een tafeltje wil je hier lunchen of dineren. Het is namelijk een populaire plek.

Wil je weten wat je nog meer allemaal kunt doen in Cinque Terre? Lees dan ook deze blog. Vraag onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Blog post locatie