Bezoek het Nationaal Park Arikok

Geplaatst door

In het enige nationale park van Aruba is behoorlijk wat te zien. Op het eerste gezicht is het een nogal woestijnachtig gebied met hier en daar cactussen, bosjes en divi-divi-bomen. Je kunt over een gravelweg door het park rijden, maar er is ook een 4WD-route. Die gaat naar de ruige noordkust toe waar je uitkomt bij de Natural Pool. Die had ik ook graag willen bekijken, maar onze auto was hier niet geschikt voor. Daar heb je echt een 4×4 voor nodig. Of je boekt een safaritour op het eiland, want die komt gegarandeerd wel op deze ruige onherbergzame plekken.

Maar juist als je wandelt, krijg je de kans om veel meer te zien van de natuur, zoals ratelslangen, vleermuizen, leguanen en parkieten.

Wij wandelden mee met een parkranger die ons onder meer naar de Fonteingrot en de Guadiriki-grot bracht. Daar kun je rotstekeningen uit de tijd van de indianen zien! De tekeningen dateren van 1000 v Chr. en zijn te bekijken in de kalksteengrotten.Je ziet afbeeldingen van mensen en dieren (vooral vissen en vogels), maar ook van geometrische symbolen.

Ook wist onze gids ons veel te vertellen over de lokale flora en fauna – echt ontzettend interessant! Het park is echt een geweldige plek om de hele dag door te brengen en te genieten van de spectaculaire natuur.

Blog post locatie