Bryce Canyon

Geplaatst door

Vandaag wederom waanzinnig mooi stukje Amerika bezocht. Bryce Canyon is een Nationaal Park gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde hoodoos. De afgesleten toppen zorgen voor prachtige formaties die in het zonlicht erg mysterieus lijken. De zon zorgt voor schakeringen van de kleuren van de rotsen. De kleuren variëren van roze naar oranje. Het is een onderdeel van de Grand Staircase.

We lopen een flink stuk door de Canyon. Goede schoenen zijn een must wat hier en daar is het glibberig en omdat er geen hekken langs de paden zijn geplaatst is het uitkijken dat je niet de snelste weg naar beneden neemt. De omgeving is adembenemend en er worden weer ontelbare foto’s genomen. De zon schijnt waardoor de rotsformaties een prachtige oranje gloed uitstralen.

Hallo daar, mede-avonturiers! Ik ben Frank Sijbrands, trotse eigenaar van Reisspecialist De Valk in Grootebroek en Wieringerwerf. Als…

Blog post locatie