Monument Valley

Geplaatst door

Vandaag aangekomen in één van ’s werelds mooiste natuurreservaten, Monument Valley. Misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de overweldigende schoonheid van het woestijnlandschap in het zuidwesten van Amerika. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials. Het grootste deel van het park ligt in Arizona, de meest noordelijke punt hoort bij de staat Utah.

De vallei, gelegen op het Colorado Plateau op een hoogte van zo’n 1700 meter boven zeeniveau, bestaat uit zandsteen en siltsteen en heeft zijn karakteristieke rode kleur te danken aan het in de bodem aanwezige ijzeroxide. Door erosie van de bodem hebben zich zandsteenformaties gevormd die tussen de 100 en 300 meter hoog zijn en namen als East and West Mitten, Totem Pole en Three Sisters dragen.

We maken in een open jeep een tour door dit indrukwekkende landschap. Tijdens de tour stoppen we geregeld voor een fotoshoot. Op de terug begint het wat koeler te worden, gelukkig zijn we goed gekleed. Op de campground aangekomen, duiken we allemaal de camper in, steken de kachel aan. Tijd voor een lekker biertje en nagenieten van deze mooie dag.

Hallo daar, mede-avonturiers! Ik ben Frank Sijbrands, trotse eigenaar van Reisspecialist De Valk in Grootebroek en Wieringerwerf. Als…

Blog post locatie