En de allerbeste tip? Genieten!

Geplaatst door

Aruba is hét Caribische eiland voor bezoekers die zelf invulling aan hun eilandvakantie willen geven. Het eiland mag dan niet groot zijn wat oppervlakte betreft, er is meer dan genoeg te doen. Er zijn zoveel verschillende vakanties mogelijk! Of je nu in een strandstoel relaxt en geniet van de schoonheid van het kristalheldere water, of een avontuurlijke tocht maakt door het nationale park, je kunt er zeker van zijn dat het een van je allerbeste vakanties wordt. Een van de redenen waarom Aruba tot de top van de Caribische eilanden behoort, is omdat je altijd weer wilt terugkomen als je er eenmaal bent geweest. De beste Caribische eilanden zijn de eilanden waar je je thuisvoelt op het moment dat je uit het vliegtuig stapt. Dan weet je precies waarom Aruba ‘One Happy Island’ wordt genoemd!

  • Het kraanwater is perfect drinkwater, bovendien is het gratis en heeft het een goede smaak.
  • Iedereen noemt elkaar ‘dushi’, wat zoiets als lieverd betekent in het Papiamento. Een gezellig woord dat je tegen iedereen kunt zeggen.
  • Op Aruba hebben ze Amerikaanse stopcontacten, dus even een wereldstopcontact meenemen.
  • Wat ons enorm verbaasde: op Aruba is het heel gewoon om wat er over is van een maaltijd mee te nemen naar huis. Je kunt dus gerust om een ‘doggybag’ te vragen.
  • Je kunt op Aruba gewoon met Amerikaanse dollars betalen.
  • Aruba valt buiten de orkaanzone. De regen die er valt is minimaal en doorgaans zijn de buien kort.
  • Overal op het eiland zie je stapels stenen. Dit zijn wensstenen. Hoe hoger de stapel, des te meer hebben de mensen te wensen.
  • Hoewel Nederlands en Papiamento de officiële talen zijn, spreken de meeste Arubanen ook Engels en Spaans.

Een dank is hier echt op zijn plaats! Allereerst bedanken wij VakantieXperts de Valk voor deze onvergetelijke reis, zij stelden ons in de gelegenheid om Aruba te verkennen, en te bekijken door onze ogen. Het was een onvergetelijke ervaring!

Bedankt A.T.A. ( Aruba Tourism Authority) voor de geweldige medewerking, voor een prachtig programma, en voor jullie fijne begeleiding, Bedankt lieve Paula voor het ons geduldig begeleiden en rondrijden op Aruba.

Sunny cars Nederland willen wij bedanken voor het lenen van een huurauto. Het is fijn om een vervoermiddel tot je beschikking te hebben, zodat je kunt gaan en staan waar je maar wilt.

En natuurlijk willen wij Divitamarijn all-inclusive bedanken en met name Tabitha voor ons fantastisch verblijf op Aruba. We hebben ons als prinsessen gevoeld! We werden ontzettend in de watten gelegd door alle medewerkers!

“ MASI DANKI “ en graag tot ziens!!

Blog post locatie