Ga op avontuur in het ruige noorden

Geplaatst door

De California-vuurtoren is een van de bekendste plekken op Aruba. Een echte trekpleister, omdat je hier echt van de meest fantastische uitzichten kunt genieten. De vuurtoren werd vernoemd naar de S.S. California, een schip dat zonk in 1910, voorafgaand aan de bouw van de toren. Het is erg bijzonder om vanaf de vuurtoren de zonsondergang te bewonderen.

Een van de bijzonderste plekken op het eiland is de plek waar de Alto Vista-kapel staat.
Deze kapel wordt nog wekelijks gebruikt. De prachtige kleuren in het serene landschap geven het een bijzondere uitstraling. Het is een piepklein kapelletje, maar met bijzonder veel charme en sfeer.

Boca Prins. Dit afgelegen strand is een perfect voorbeeld van het iconische landschap aan de ruige noordkust van Aruba.

De witte duinen vormen een groot contrast met de rotsachtige kustlijn en dit strand lijkt een idyllische plek die uitnodigt om lekker te gaan zwemmen. Maar een waarschuwing is hier op zijn plaats: door de sterke onderstroom is het hier echt gevaarlijk om te zwemmen. Je bent gewaarschuwd!

Wij hebben hier prachtige foto’s gemaakt op het boven de oceaan uitstekende plateau. Maar het waaide hier zo hard dat je echt moest oppassen dat je niet wegwaaide!

Ook bijzonder: het Nationaal Park Arikok herbergt de resten van historische goudmijnen in de heuvel van Miralamar. In het begin van de negentiende eeuw werd er op het eiland goud gevonden, het begin van een echte goudkoorts. Deze verlaten goudmijnen zijn nu te bezoeken en behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Aruba. Bovendien kun je de ruïne beklimmen. Bovenop heb je een geweldig uitzicht over de woeste kust.

Blog post locatie