Kaapverdische archipel

Geplaatst door

Kaapverdië

het is geen Afrika, het is geen Europa. De Kaapverdische archipel is er voor wie zin heeft in iets anders! Creoolse eethuisjes, de mooiste stranden aan de Atlantische Oceaan bovendien bijna iedere dag een stralend blauwe hemel. Door de constante wind en het warme zeewater is het een paradijs voor (kite-)surfers. Sao Vicente zal je verrassen! Cultuurliefhebbers vinden het historische Mindelo heerlijk, dit is hét culturele hart van Kaapverdië. Vanuit hier maken we een dagtocht naar het ongerepte Santo Antao, volgens de Kaapverdianen het mooiste eiland van hun archipel. De laatste stop is het eiland Sal met de gezellige hoofdstad Santa Maria. Waar je ook bent, overal voel je het aanstekelijke motto van de Kaapverdianen: ‘Morabeza’ ofwel ‘Relax, no stress!’

Mindelo Sao Vicente KaapverdiëSao Vicente

Dit eiland draait vooral om Mindelo, het culturele hart van Kaapverdië. Hier kan je heerlijk onder andere slenteren door de klinkerstraatjes van de historische stad en proef bovendien je de rijke koloniale geschiedenis. We verbleven in hotel Oasis Porto Grande***1/2 midden in het centrum van Mindelo. Rij ook naar de top van de Monte Verde. De weg naar de top van deze hoogste berg (774 meter) van het eiland is hobbelig, bochtig en steil, met onderweg een fantastisch uitzicht over het desolate, unieke landschap van Sao Vicente. Bij helder weer kun je vanaf de top het hele eiland overzien. Het waait er ontzettend hard, dus hou daarom alles goed vast! Na het bezoek aan de top rij je terug naar beneden en kom je langs Bahia das Ghatas. Deze baai is in ontwikkeling dus zal er in de toekomst een nieuwe toeristenplek komen met mooie hotels.

Santo Antão

Vanuit de haven van Mindelo is het slechts een uur varen naar het mooiste eiland van de Kaapverdische archipel. Hier geen witte stranden, echter wél volop groen. Juist het toerisme-in-de-kinderschoenen geeft Santo Antão zijn unieke charme. Tour het eiland over en maak kennis met deze charme. Maak stops in diverse dorpjes en proef net als de eilandbewoners de lokale sfeer. Bezoek de Paúl Vallei met haar vele wandel mogelijkheden daarom een zeer populair gebied voor wandelaars.

Straattekening Sal KaapverdiëSal

Bij aankomst op het eiland Sal valt het vooral op dat het eiland erg vlak en droog is. De wind komt bijna altijd uit dezelfde richting en dat maakt Sal daardoor in de winter een paradijs voor surfers. Wie hier komt om te zonnen, te duiken, te zwemmen en te genieten van de prachtige stranden en de rust, is op de juiste plek terechtgekomen. Het eiland Sal is vernoemd naar het product dat jarenlang de belangrijkste bron van inkomsten was: zout. Nog steeds kunnen historische zoutpannen worden bezocht. Dankzij het warme kristalheldere water behoort het eiland Sal tot de top vijf van de beste bestemmingen voor het beoefenen van windsurfen en kiting. Maar ook de liefhebbers van zeevissen en duiken komen op het eiland Sal aan hun trekken. Samengevat is Kaapverdië een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud.

Bekijk hier de andere blogs van Frank. Wil je inspiratie opdoen voor de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen? Bekijk ze hier.

Blog post locatie