Kenia’s wildlife en fascinerende parken

Geplaatst door

In samenwerking met Tenzing Travel zijn we van 30 maart t/m 7 april op studiereis geweest naar Kenia. Tijdens deze indrukwekkende reis zijn de belangrijkste Nationale parken en verschillende highligts bezocht en hebben wij een schat aan wild mogen spotten. Een overzicht van de bezochte accommodaties vind je onderaan deze blog. Lees verder en ontdek Kenia’s wildlife en fascinerende parken.

Nairobi:

Nairobi is de hoofdstad en tevens grootste stad van Kenia en telt momenteel 4 miljoen inwoners. De stad ligt aan de gelijknamige rivier op 1661 meter hoogte en ligt ca 160 km ten zuiden van de evenaar en heeft een prettig klimaat. Het is een levendige, drukke stad met lokale markten, moderne winkelcentra en ruime parken. Nairobi is een van de grootste steden tussen Cairo en Johannesburg en heeft zijn ontstaan te danken aan de aanleg van de oost-Afrika spoorlijn, die vanaf Mombasa via het aan het Victoriameer gelegen Kisumu een verbinding moest vormen met Oeganda. In het hart van de stad vindt je een modern zakencentrum, met diverse internationale hotels. De wekelijkse Masai-markt is de kleurrijkste in Kenia en leuk om te bezichtigen.

Bezienswaardigheden in Nairobi:

Het Karen Blixen museum ligt ca 17 km buiten het centrum van Nairobi. Het museum is gevestigd in het huis dat vele jaren haar thuis was. Karen Blixen was een bekende Deens schrijfster en genoot wereldwijd faam nadat haar autobiografische werk over haar leven in Kenia werd verfilmd in de film “Out of Africa”

Coffee Garden bij het Karenblixen huis. Hier kun je heerlijk lunchen in de prachtig aangelegde tuin. Tevens kun je hier ook overnachten. De cottages zijn gelegen in een mooie tuin en zijn koloniaal ingericht. Zijn ruim en hebben een bad. Het heeft een guesthouse/lodge stijl en is erg leuk en sfeervol.
Er zijn ook familiekamers ( 3 kamerbungalow ). Op het terrein is er een klein maar fijn zwembad voor verkoeling.

Giraffe Centre. Hier vinden we de giraffe met witte sokken. Ze worden gevoerd en dat mag je als bezoeker ook doen. Deze toeristische attractie kost 10 dollar p.p. inclusief een zakje voer.

Carnivore Restaurant. Het openlucht restaurant is een must-do voor iedere carnivoor. Het vlees wordt geroosterd op traditionele Masai zwaarden op grote Barbecues. Bijzondere vleesgerechten zoals struisvogel en krokodil zijn hier verkrijgbaar.

Lake Nakuru National Park

Dit is een ondiep sodameer, één van de Great Rift Valley meren. Hier vindt je honderdduizenden flamingo’s aan de oever. In het meer leven kleine garnaalachtige diertjes die de belangrijkste voedselbron vormen voor de flamingo’s. Verder vindt je er vele andere watervolgels zoals pelikanen, hamerkoppen, ooievaarssoorten, reigers en lepelaars. Van de landdieren kan je hier waterbokken, bavianen en kleine antiloopsoorten aantreffen. In het omringende park – moeras en grasland afgewisseld door acaciabomen en heuvels, zie je ook dieren zoals een kleine kudde Rothschild giraffen, witte neushoorn, een zeldzame soort vleermuis die oren zo lang heeft als de helft van zijn lichaam en enkele nijlpaarden in het noordoosten van het park en met enig geluk luipaarden.

Lake Nakuru National Park
Foto: Lake Nakuru National Park

Masai Mara National Park

De Masai Mara Game Reserve wordt door velen beschouwd als het beste wildreservaat van Afrika. De Mara bestaat uit 1672m2 open vlaktes, bosland en oeverbossen. Doordat het grenst aan de vlaktes van de Serengeti kent het een ongekende wildlife. De uitgestrekte vlaktes worden bevolkt door kuddes zebra’s, giraffe, gazelle en topi. In de acaciabossen leeft een overvloed aan vogels en apen. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze een weg door heen banen in de maanden juli tot oktober. De Masai Mara werd ook wel het Koninklijk der Leeuwen genoemd, aangezien deze krachtige jagers deze graslanden domineren. Een bezoek aan Kenia’s Masai Mara mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw rondreis.

Masai Mara National ParkFoto: Masai Mara National Park

Lake Naivasha

Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van Kenia (1884 meter) en diende in de koloniale tijd als belangrijkste luchthaven van Kenia. De naast elkaar gelegen natuurgebieden Lake Naivasha en Hell’s Gate Nationaal Park zijn goed te combineren vanuit een accommodatie aan het meer van Naivasha. In tegenstelling tot de andere meren in Kenia is Naivasha een zoetwatermeer. In het meer leeft een aanzienlijke populatie nijlpaarden, krokodillen en bijzonder veel Afrikaanse visarenden. Hell’s Gate Nationaal Park is bij uitstek het park voor avontuurlijke wandelingen en fietstochten door een rotsachtig gebied.

Amboseli National Park

Amboseli National ParkHet Amboseli Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Kenia op de grens met Tanzania en behoort door haar ligging aan de voet van de majestueuze Kilimanjaro tot de meest iconische safarigebieden van Afrika. Het klassieke beeld van olifanten of giraffen die de savannevlaktes oversteken met op de achtergrond de besneeuwde top van Afrika’s hoogste berg mag niet aan uw safari ontbreken. De Kilimanjaro ligt in Tanzania, maar vanuit het Amboseli Nationaal Park geniet u van het beste uitzicht op deze schitterende berg.

Dit fascinerende nationale park bestaat uit savannevlaktes, acaciabossen, moerasgebieden en is een relatief klein park dat deel uit maakt van een groter ecosysteem aan weerszijden van de grens tussen Kenia en Tanzania. Het park is tevens bekend om de imposante olifantenpopulatie van 600, waaronder verschillende dieren met zeer grote slagtanden. Andere wildlife die veel gespot worden zijn zebra’s, buffels, giraffen en wildebeesten.

Bezochte Accommodaties:

 • Eka hotel in Nairobi ( overnachting 30 maart 2019 )
 • The Norfolk hotel in Nairobi ( inspectie 31 maart 2019 )
 • Hemmingway’s Nairobi Hotel in Nairobi ( inspectie 31 maart 2019 )
 • Southern Sun Mayfair Hotel in Nairobi ( overnachting 31 maart 2019 )
 • Nakuru Sopa Lodge / Lake Nakuru N.P ( lunch & inspectie 1 april 2019 )
 • Lake Nakuru Lodge / Lake Nakuru N.P ( inspectie 1 april 2019 )
 • Sarova Lion Hill Lodge / Lake Nakuru N.P ( overnachting en diner 1 april 2019 )
 • Tipilikwani Camp / Masai Mara N.P ( inspectie en lunch 2 april )
 • Ilkeliani Camp in Masai Mara N.P ( inspectie 2 april 2019 )
 • Mara Sopa Lodge / Masai Mara N.P ( overnachting en diner 2 april 2019 )
 • Keekorok Lodge / Masai Mara N.P ( inspectie 3 april 2019 )
 • Ashnil Mara Camp / Masai Mara N.P ( overnachting en diner 3 april 2019 )
 • Naivasha Sopa Lodge / Lake Naivasha ( inspectie en lunch 4 april 2019 )
 • Naivasha Simba Lodge / Lake Naivasha ( overnachting en diner 4 april 2019 )
 • Ol Tukai Lodge / Amboseli N.P ( inspectie en lunch en diner 5 april 2019 )
 • Kibo Safari Camp / Amboselia N.P ( inspectie 5 april 2019 )
 • Ole Sereni Hotel / Nairobi ( inspectie en lunch 6 april 2019 )

Bekijk hier de andere travelblogs van Danielle.

Kijk voor inspiratie eens op de website van Het Beste Van Afrika.

Blog post locatie