Kennis van Cruisen door ervaring

Geplaatst door

Ilse heeft in totaal 5 jaar gewerkt op de cruiseschepen van Royal Caribbean en bij Holland America Lijn. Graag deelt ze hier haar kennis en ervaring van cruisen.

Royal Caribbean RCCL

Kennis van CruisenBij Royal Caribbean werkte ik op de Voyager of the Seas, een mega schip waar ik de eerste maand dagelijks de weg wel een keer kwijt was. Ik werkte de eerste maanden bij de Front Office (receptie) daarna was ik verantwoordelijk voor het klaren van het schip.

Na elke bezoek in een haven was ik verantwoordelijk dat alle passagiers weer aan boord waren. Het kwam geregeld voor dat iemand het schip had gemist en de volgende haven weer aan boord kwam. Ik had verder veel te maken met de douane, immigratie en andere lokale autoriteiten. Bij elke ontscheping in de haven controleerde ik alle paspoorten en eventuele visas.

De moderne schepen van RCCL zijn perfect geschikt voor jonge gezinnen mede door de activiteiten die er aan boord worden aangeboden. Het kinderprogramma is ook heel gevarieerd en daarnaast is er vaak een surfbad, een klimmuur en bijvoorbeeld een ijsbaan aan boord. De routes zijn in het Caribisch gebied en vertrekken vaak vanuit Miami of Fort Lauderdale.

Holland America Lijn, HAL

De Holland America Lijn schepen zijn wat kleiner van formaat en klassieker qua interieur. Deze schepen zijn wat meer geschikt voor mensen die wat meer rust zoeken en bijvoorbeeld bepaalde bestemmingen willen bezoeken. De schepen varen voornamelijk in Alaska, Caribbean en Europa. Maar er is ook altijd een schip uit de vloot dat een wereldcruise maakt. De Noordkaap is een populaire reis, mede omdat veel HAL schepen vertrekken uit Rotterdam of Amsterdam, geen vliegreis nodig. Hier werkte ik bij de Front Office, verantwoordelijk voor de bagage en alle passagiers.

De geweldige bestemmingen die ik heb bezocht tijdens mijn cruises zijn voor altijd in mijn geheugen gegrift. Van Alaska naar Hawaii en door het Panamakanaal naar de Caribbean. Van New York naar Nova Scotia en van de ABC eilanden over de Amazone naar Manaus en van Bermuda naar de Middellandse zee.

Kennis van Cruisen

Op verkenning met een huurauto

Het leven aan boord is niet te vergelijken met het leven aan de wal. Je huis beweegt constant, soms veel, soms weinig, in slaap komen is dan ook vaak geen probleem. Je collega’s zijn je familie, je werkt niet alleen samen maar tijdens je vrije tijd onderneem je samen ook leuke dingen. Ik heb bijvoorbeeld met een huurauto de eilanden Maui en Cozumel verkend, maar ook een geweldig Musher’s camp (sledehonden) in Alaska, ’s avonds in de Amazone op zoek naar krokodillen of naar de indrukwekkende Cliff divers in Acapulco, Mexico.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn werk aan boord van de schepen, dragen bij aan mijn passie voor cruisen.

Als bemanning leeft je voornamelijk onderin het schip, daar bevinden zich de meeste bemannings-hutten maar er is ook is een kantine, een bar, een bakkerij, een bloemist, een timmerwerkplaats maar ook een hele grote wasserette. De bemanning zorgt dat alles als een geoliede machine loopt zodat alle passagiers natuurlijk optimaal kunnen genieten van hun cruise. Er zijn wel vragen geweest van passagiers die wilden weten of de bemanning aan boord slaapt. Hierbij gelijk het antwoord :).

Van een mooie cruise wordt ik nog steeds heel erg enthousiast. Dus ik help u graag met het boeken van de mooiste reisroute en een schip dat bij u past.

Lees ook eens de andere blog’s van onze cruise-specialist Ilse.

Blog post locatie