Welke highlights van Maleisië mogen niet ontbreken?

Geplaatst door

Vorig jaar juli maakte onze reisspecialist Tessa een rondreis door Maleisië; een land vol contrasten, waar je wereldse steden vindt maar ook prachtige natuur. Een fantastisch land voor een gevarieerde rondreis! Tessa nam een maand de tijd om dit mooie land met haar vele highlights in Maleisië te ontdekken.

Tessa: Het eerste wat mij opviel bij aankomst (ik reisde door vanuit Indonesië) was de moderne uitstraling van het land. Daarnaast zag ik meteen hoe schoon het was en de mensen spreken er goed Engels.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is één van de highlights in Maleisië met genoeg vermaak voor een paar dagen. Het is de perfecte plek om je reis te beginnen of te eindigen. Ik ontdekte de stad door middel van een hop-on-hop-off bus. Ideaal om een idee te krijgen hoe de stad in elkaar zit, gemakkelijk bij de toeristentrekpleisters te komen en wat interessante weetjes op te doen over de stad. Na een rondje met deze bus wist ik meteen waar ik nog naartoe wilde gaan op een later moment.

Naast de typische foodstalletjes die je overal op straat vindt kun je ook kiezen uit de vele restaurants in de stad. Voor een drankje moet je even een bezoek brengen aan een van de vele rooftopbars. Meteen ook de ideale gelegenheid om de stad van bovenaf te bekijken! Ik ging naar de Heli-lounge, overdag een helikopter platform en ’s avonds een bar.

Cameron Highlands

Na de drukke stad ik de rust in de natuur opzoeken, een heerlijke afwisseling. Wat ook heel fijn is aan dit gebergte is dat de temperatuur er een stuk lager ligt dan in de stad. Naast een leerzaam bezoek aan een van de vele theeplantages zijn er verschillende wandelroutes te vinden. Hier heb ik een mooie wandeling gemaakt.

Tip: met de app maps.me kun je gemakkelijk offline wandelroutes opslaan op je telefoon, toch handig als je even een bordje mist onderweg.

Penang

Street-art in MaleisiëNa de Cameron Highlands reis je gemakkelijk met de bus verder naar het eiland Penang. De stad Georgetown op het eiland is zeker een aanrader om te bezoeken. Overdag is het een rustige stad, maar ’s avonds komt deze helemaal tot leven en vind je overal zogenaamde hawkerstalls waar je de lekkerste gerechten kunt proeven. Verder vind je overal street-art in de straten van Penang, waardoor je je overdag ook niet hoeft te vervelen. Lees hier mijn blog over Penang

Nederlandse geschiedenis in Melakka Maleisië

Melakka

Als ik ergens ben vind ik het altijd interessant om wat te leren over de geschiedenis van de plaats. In Melakka is dit al helemaal interessant omdat zich hier een stukje Nederlandse geschiedenis bevindt. De Nederlanders hebben Melakka voor een periode van 180 jaar in handen gehad. Sinds 2008 staat de stad op de lijst van UNESCO Werelderfgoed waardoor alles weer een opknapbeurt heeft gekregen. Ik bezocht het Stadthuys, wat behalve een Nederlandse naam ook nog eens is nagemaakt van het stadhuis in Hoorn (wat daar inmiddels niet meer staat).

Ik bezocht het museum wat tegenwoordig in het gebouw gevestigd is. Daar kwam ik nog meer verwijzingen naar Hoorn tegen, zo ook meerdere schilderijen van de stad en replica’s van meubels (waarvan de originele in het Westfries Museum staan). Toch leuk als je je aan de andere kant van de wereld bevindt! Daarom is Melakka één van de Highlights in Maleisië die zeker niet mag ontbreken.

Borneo

orang-oetans in Borneo MaleisiëMaleisisch Borneo wel te verstaan. Vanaf het vasteland van Maleisië kun je hier het gemakkelijkste komen door een binnenlandse vlucht te nemen. Ik spendeerde een paar dagen in de jungle aan de Kinabatangan rivier om de orang-oetans, olifanten, krokodillen en neusapen in het wild te bekijken. Een hele bijzondere ervaring. Verder zijn ook de stad Kuching, Bako Nationaal Park en Mount Kinabalu de moeite waard voor een bezoek en behoren deze tot de highlights van Maleisië.

Kortom Maleisië is een land waar genoeg te beleven valt!

Blog post locatie