Met tieners op Middellandse Zee Cruise

Geplaatst door

Over geen enkele andere vorm van vakantie zijn zoveel vooroordelen als over cruisevakanties. Opmerkingen die vaak langskomen zijn: het lijkt me saai, het is toch alleen voor senioren, onbetaalbaar en helemaal niet geschikt voor gezinnen. Wat weinig mensen weten is dat een cruisevakantie een betaalbare manier van vakantie vieren is, gecombineerd met veel mogelijkheden voor jong en oud! De familie Bakker uit Medemblik heeft voor het eerst een cruisevakantie gemaakt met het gezin. Frank, Petra en zoons Floris (16) en Nout (12) zijn met de MSC Meraviglia 8 dagen over de middellandse zee gevaren en dit is hun ervaring met tieners op Middellandse Zee cruise!

Dit was jullie eerste cruisevakantie. Hoe kwamen jullie op dit idee en wat was de verwachting?

Het plan om een cruisevakantie te maken spookte al een langere tijd in ons hoofd. Wij hadden al eerder van mensen om ons heen gehoord dat een cruisevakantie ontzettend leuk is om te doen. Doordat wij dit jaar slechts een 1 week vakantie hadden, in verband met de school van de jongens, was dit een mooi moment voor een cruisevakantie.

Onze verwachting was een combinatie van een ontspannen vakantie, maar wel een dynamische en afwisselende vakantie, waarbij we nieuwe bestemmingen konden ontdekken. Uiteraard hebben wij wel bewuste keuzes gemaakt voor onze Middellandse Zee cruise. Zo moest Barcelona 1 van de bestemmingen zijn in onze reis, omdat Nout groot fan is van FC Barcelona en de voetbalspeler Messi. Maar ook de keuze van de rederij is belangrijk. MSC is een fantastische keuze voor een cruise met tieners. Daarbij hadden wij bewust gekozen voor 2 aparte hutten, zodat wij zelf en onze tieners een eigen ruimte hadden.

Elke dag weer anders. Het schip is echt je thuisbasis tijdens zo’n reis.

Je hoort vaak vooroordelen over een cruise, wat heeft jullie het meest verrast?

De diversiteit en het aanbod! Het leuke aan een cruise is dat je elke dag ergens anders wakker wordt. De verschillende locaties waar je aanlegt brengt fantastische diversiteit in een vakantie. Het schip heeft ons ook ontzettend verrast. De Meraviglia is een nieuw schip met prachtige ruimtes en een gigantisch aanbod aan faciliteiten, activiteiten en horecagelegenheden. Theatervoorstellingen, fitness faciliteiten, zwembaden, een spa, sportcomplex en nog veel meer.

Wij moesten de eerste dag veel tijd besteden aan het ontdekken van het schip. In Medemblik heb je ongeveer 8000 inwoners en ineens zit je met ruim half Medemblik op een schip. Daarbij is het verblijf op een cruise verrassend betaalbaar. MSC heeft daar een hele goede oplossing voor. Niet meteen grote bedragen vragen voor het aankleden van je reis. Zo kun je heerlijk betaalbaar eten in één van de specialiteitenrestaurants aan boord, welke echt op niveau zijn, maar ook de bars zijn erg betaalbaar.

Daarbij is het verblijf op een cruise verrassend betaalbaar.

Hoe zag een gemiddelde dag eruit?

Elke dag weer anders. Het schip is echt je thuisbasis tijdens zo’n reis. Hier kom je terug, ben je gesetteld en is je koffer uitgepakt. Hier kan ook iedereen zijn eigen gang gaan. Maar elke dag brengt iets nieuws met zich mee. Zo hebben we een auto gehuurd op Sicilië om het eiland te ontdekken, in Malta een wandeling gemaakt in de oude stad en in Marseilles waren we echt aan het shoppen. Mede door onze goede voorbereiding wisten wij bij elke bestemming precies wat we wilden doen.

Waarom is cruisen juist wel geschikt voor een vakantie met het gezin?

Ik ben van mening dat de keuze van rederij wel van belang is. Sommige rederijen zijn meer gefocust op een andere doelgroep. Onze boot van MSC had een kinderclub voor verschillende leeftijdsgroepen, een bowlingbaan, indoor sportveld, een bioscoop en animatie. Dus écht gericht op gezinnen. Op het schip heb je de ruimte. Kinderen kunnen zelf hun gang gaan, terwijl je als ouder kunt ontspannen. Net als een resort, alleen ben je elke dag ergens anders. Ik zou met tieners op Middellandse Zee cruise zeker aanraden voor gezinnen met kinderen. Voornamelijk met opgroeiende kinderen en pubers. Dit schip heeft ook familiekamers of kamers met een tussendeur. Daarbij is cruisen goed betaalbaar.

Welke mooie ervaring willen jullie delen?

Wat grappig was om te zien, is dat het reisprogramma 3OpReis in de aflevering van woensdag 9 november een bezoek brengt aan La Valletta op Malta, met dezelfde cruise, MSC Meraviglia. Malta vonden wij erg mooi en is voor ons echt een vondst geweest. De aanlegplaats ligt fantastisch centraal en het is een mooie schone stad met een rustige uitstraling. De hoofdstad heeft 3 delen, waar je dan met een watertaxi van het ene punt naar het andere kan varen. Het zou zomaar kunnen dat we nog eens terug gaan naar Malta.

Meer weten over cruisevakanties of een offerte aanvragen? Neem een kijkje op onze cruise website (devalkcruises.nl). Lees ook eens de blog’s van onze cruise-specialist Ilse.

Blog post locatie