Wat je zeker moet doen in Dublin

Geplaatst door

Onze reisspecialist Tessa vertelt waarom de Ierse hoofdstad Dublin een bezoekje waard is en wat je er kunt doen.

Aangekomen in Ierland merkte ik meteen de typische Ierse humor op. Overal waar je komt van de buschauffeur tot ober, overal kan er wel een grapje van af. Er hangt een hele relaxte sfeer in de stad. Ik bezocht deze stad in mijn eentje maar door de gastvriendelijkheid van de Ieren maakte ik overal contact.

Dublin

Hop-on-hop-off bus

Gebruik maken van de hop-on-hop-off bus vind ik de ideale manier om een stad te leren kennen. Je komt natuurlijk langs de typische toeristenattracties, maar je leert ook hoe een stad in elkaar zit. Het is super makkelijk in- en uitstappen waardoor je snel even ergens kunt gaan kijken en als het tegenvalt er snel weer weg bent. Daarnaast leer je ook van alles van de stad doordat de buschauffeur allerlei interessante verhalen verteld. Hier ging dat wel op de typische Ierse manier (met een knipoog). Zo zei de buschauffeur: “Je kunt hier wel uitstappen, maar misschien wordt je over een jaar weer eens opgehaald.”

Tip: Koop op het vliegveld meteen een DoDublin 72hour Freedom Card. Hiermee kun je van het vliegveld naar de stad en weer terug, gebruik maken van lokale bussen en 48-uur gebruik maken van de hop-on-hop-off bus. Hiermee kom je overal in de stad en hoef je niet steeds een kaartje te kopen.

Jameson Distillery

Jameson DistilleryNaast het Guinness bier staat Ierland ook bekend om zijn whiskey. De Jameson whiskey komt oorspronkelijk uit Dublin en de distilleerderij uit 1780 staat er dan ook nog steeds. Tegenwoordig wordt hier geen whiskey meer gemaakt, maar kun je er een audiovisuele tour volgen waarbij je uitleg krijgt over het proces van whiskey maken. Heel interessant en leuk dat je (alleen voor de volwassenen) verschillende whisky’s mag proeven, waardoor het verschil in smaak ook duidelijk wordt uitgelegd. Het is een interactieve rondleiding waar je zeker wat van op steekt. Het is slim om hier online van tevoren een kaartje voor te kopen. Zo hoef je niet meer in de rij te staan en heb je sowieso een plaats in de rondleiding.

Dublin heeft genoeg te bieden voor een paar dagen vermaak. Het is een toffe bestemming voor een stedentrip of om je rondreis in Ierland te beginnen of te eindigen!

Wicklow Mountains

Wicklow Mountains

Ierland heeft prachtige natuur. Als je, net als ik, een stedentrip naar Dublin maakt is het zeker de moeite om een dag buiten de stad te spenderen. Ik boekte ter plaatse een dagtrip naar de Wicklow Mountains. Dit prachtige nationaal park met zijn uitgestrekte sprookjesachtige landschappen wordt vaak gebruikt voor filmopnames. Zo zijn de film P.S. I love you en de serie Vikings hier opgenomen. Onderweg stopte we even bij het “Guinness Lake”. Dit meer is in het bezit van de familie Guinness en lijkt door de donkere kleur en het zandstrand aan een zijde van het meer, net op een pint Guinness!

Wandel door de stad

Een wandeling door de stad is een goede manier om nog meer moois te ontdekken. Je kunt veel overblijfselen vinden van de tijd dat Ierland tot het Britse koninkrijk behoorde. Het grootste overblijfsel hiervan is dat er nog steeds links wordt gereden. Daarnaast zijn de kerken St.Patrick’s Cathedral en St. Pauls Church en Dublin Castle interessant om toe te voegen aan de wandeling. Verder vind je verschillende standbeelden van belangrijke Dubliners uit het verleden, zoals Molly Malone, James Joyce en Oscar Wilde. Daarnaast is het leuk om eens goed te letten op de voordeuren van de huizen. Deze hebben allerlei verschillende kleuren waardoor het een heel vrolijk straatbeeld geeft.

Een reis naar Amerika (New York & Washington) op mijn vijftiende, samen met mijn vader, heeft ervoor gezorgd…

Blog post locatie