Proef de lokale Arubaanse lekkernijen

Geplaatst door

Hoe kom je meer over de lokale bevolking te weten? Door op zoek te gaan naar de plekken waar de locals komen. Dus bezochten we een paar authentieke eet- en drinkgelegenheden voor de Arubaan.

Huchada (Santa Cruz)

Deze bakkerij zit in een Arubaans cunucu-huis. Dit is een geweldige stop om bijvoorbeeld, zoals wij deden, te ontbijten. Ontzettend vriendelijk personeel, enorme keus in gebak, brood, en zoete en hartige lekkernijen in een prachtig pand. Echt een must!

Zeerover (Savaneta)

Dit visrestaurant is tegenwoordig een echte place-to-be waar ze dagverse vis serveren. Heerlijk eerlijk eten. Houd rekening met een rij om te bestellen, want dit is echt een plek om te eten, ook voor locals. Je zoekt een plekje om te zitten direct aan het water, er heerst daar echt een Arubaanse sfeer. Je kiest uit de catch of the day of garnalen. Daar kun je frites pan bati en andere Arubaanse bijgerechten bijbestellen. Lekkere vis in ongedwongen sfeer. Echt top!

Bugaloe(Palm Beach)

Op de Palm-pier (waar ook de sail-en-snorkel-excursie van Palm Tours start) vind je deze fraai gelegen strandtent, met een mooi uitzicht over de zee. Erg gezellig en je kunt er goed eten. Regelmatig kun je dineren met live entertainment. Kortom, een gezellige strandbar waar je kunt genieten van een echte Arubaanse zonsondergang.

Charlie’s Bar (San Nicholas)

Na een middagje street art in San Nicholas gingen we voor een verfrissend drankje naar deze bar. Als je op Aruba bent, dan móét je deze ervaring meemaken. De buitenkant van het pand belooft al iets speciaals, maar bij binnenkomst val je van de ene verbazing in de andere. Wat een unieke verzameling met spullen! Je zou bijna vergeten dat je hier ook kunt eten en drinken… Overal waar je kijkt hangen souvenirs van bezoekers. Echt een must-see op je trip naar Aruba.

Honger en dorst hoef je op Aruba echt niet te hebben. Overal langs de kant van weg, of dichtbij het strand vind je zogenaamde foodtrucks. Je kunt daar de lekkerste hapjes en drankjes krijgen. Ze zijn bijna de gehele dag open, en voorzien van echt verse Arubaanse lekkernijen.

Blog post locatie