Sydney Australië verkennen met Ilse

Geplaatst door

Ilse is naar het continent Australië afgereisd en heeft daar veel bijzondere dieren gezien en de meest prachtige reizen gemaakt. De ruige en groene zuidkust, de ongerepte en weidse westkust, het warme noorden met de meeste prachtige zonsondergangen en het Red-Centre met iconen als Uluru en The Flying Doctors. In deze blog beschrijft ze haar bezoek Sydney Australië.

Opera House

Sydney

Sydney is de oudste en grootste stad van Australië en de meeste mensen kennen vast wel het Opera House, de Harbour Bridge of Bondi Beach als iconen van deze levendige en bruisende stad. Zij heeft natuurlijk veel meer te bieden dan dit alleen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de stad langs alle highlights, maak gebruik van de vele hop-on/hop-off bussen of bezoek ‘The Rocks’ met zijn gezellige straatjes die een Europees aanvoelt. Het is een echte smeltkroes van Ierse pubs, salsa barretjes, terrasjes en restaurantjes.

Vanaf hier kan je ook geweldige foto’s van de Harbour Bridge en het Opera House maken.

Manly

Er zijn naast het meest bekende strand, Bondi Beach, ook vele andere stranden te vinden rondom de stad die ook zeker de moeite waard waard zijn. Een echte aanrader is om vanaf Circular Quay (de haven van Sydney) met een veerboot naar Manly te gaan, een gebied buiten het centrum wat echt de moeite waard is. Er zijn hier veel mooie stranden en ook de nodige historie te vinden, zoals Quarantine Station. Dit ‘station’ werd in de 14de eeuw geopend om immigranten met besmettelijke ziektes tijdelijk te weren en sloot zijn deuren in 1984. De schepen waar de immigranten op zaten moesten 40 dagen voor de kust voor anker om de plaatselijke bevolking niet te besmetten. Veel raakvlakken dus met onze situatie van Covid-19.

Manly heeft ook leuke winkels, markten, restaurants en bars die bijna allemaal aan Manly Corso liggen. Dit is een grote wandelboulevard, aangelegd rond 1855, waar je uren kan doorbrengen, echt de moeite waard. Ook is dit voor kinderen erg leuk vanwege de vele speeltuinen, parken en natuurlijk heel veel waterpret. Daarnaast is het ook autovrij.

Turpetine tree

Blue Mountains

Een wandeltocht door het Nationale Park de ‘Blue Mountains‘ mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit kan als dagtocht maar ook verspreid over meerdere dagen. Het Nationale Park ligt op ongeveer 90 minuten rijden van Sydney. De ‘Blue Mountains’ heeft zijn naam gekregen vanwege de blauwe waas die boven de eucalyptus bossen te zien is. Er zijn hier vele watervallen, dichte regenwouden en ravijnen te bewonderen. De geweldige vergezichten maken deze wandelervaring onvergetelijk.

Mijn tips:

  • Ga een keer een kopje koffie drinken in the Sydney Tower Eye! Deze 305 meter hoge toren geeft een geweldig uitzicht over de stad. Doordat het heel langzaam ronddraait zie je elke keer weer iets nieuws. Het is ook mogelijk om hier te lunchen of dineren. Afhankelijk van uw wensen zou ik vooraf wel reserveren want de Sydney Tower is erg populair.
  • Hyde Park en ’the Rocks’ zijn toch wel mijn favoriet. In Hyde Park kan je gezellig picknicken midden in de stad en het leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen.

Ilse zal meerdere van haar reisverhalen toevoegen aan ons Travel Blog, lees ze hier.

Blog post locatie