This is Senegal!

Geplaatst door

Fantastisch! Ik stapte uit het vliegtuig en kwam in een totaal ander wereld. We werden direct verwelkomt door de vriendelijkheid van de Senegalezen en het heerlijke weer. Het is duidelijk dat ik me weer in Afrika bevind, wanneer de geiten over straat lopen en de buschauffeur ons door het chaotische verkeer manoeuvreert. Wij verblijven deze reis aan de kust van Senegal, nabij het plaatsje Saly. Een ideale zon bestemming met een heerlijke zee. Senegal is een Franstalig land. Het is een heel veilig land en mensen zijn erg gastvrij.

Waar ligt Senegal?

Op 6 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam ligt het mooie Senegal, gelegen aan de westkust van Afrika. Senegal heeft 5 buurtlanden. Guinee, Mauritanië, Guinee-Bissau, Mali en Gambia. Met deze laatste heeft Senegal een bijzondere grens. Gambia is namelijk in zijn geheel omringd door Senegal (behalve aan de kust). Door de ligging rond de evenaar is het ook ideaal om de winterzon hier op te zoeken.

Wanneer naar Senegal?

Senegal is absoluut een winterzonbestemming. Onze wintertijd is qua klimaat de meest comfortabele periode om naar Senegal te gaan.

Waar overnachtte je in Senegal?

Ik verbleef in Hotel Royal Horizons Baobab, het beste all inclusive resort van Senegal.
Dit geweldige resort is direct gelegen aan een fijn zandstrand, omringt door een prachtige tuin. Kamers zijn volledig in Afrikaanse stijl ingericht. De buffetten zijn zeer uitgebreid met heerlijk eten. Verder is er een ruim aanbod van activiteiten aanwezig. Naast het hotel ligt het natuurreservaat La Salome, een waar vogelparadijs. Dit 7000 hectare grote reservaat herbergt ontelbare vogelsoorten zoals pelikanen en flamingo’s en grenst aan het mooie zandstrand. Hotel Royal Horizon Baobab ligt daarmee echt op een unieke plek. Het hotel ligt op ongeveer 10 km van het levendige plaatsje Saly. Saly is één van de belangrijkste badplaatsen van West-Afrika. Je vindt er winkeltjes, discotheken en tal van sportfaciliteiten. Saly is tevens uitermate geschikt voor veeltal boeiende excursies.

Zijn er excursie mogelijkheden in Senegal?

Er zijn zeker leuke excursies te doen tijdens een verblijf in Senegal. Zo kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad Dakar en is het mogelijk om een buggy/quad tour door het achterland te maken. Ook het meer Lac Rose is een kijkje waard. Dit is een meer dat roze is gekleurd door de hoeveelheid zout in het water. Voor de vroege vogels is het leuk om in de ochtend naar M’Bour te gaan om de visafslag de aanschouwen. Een excursie die je zeker niet mag missen is een safari bij het in de buurt gelegen Bandia Game Reserve. Dit reservaat van ca 3500 hectare is het huis van vele dieren zoals giraffes, zebra’s, aapjes, buffels en impala’s.

Voor wie is Senegal?

Senegal is voor iedereen! Met de familie en kinderen, vrienden of lekker met je partner. De resorts hebben goede faciliteiten voor kinderen. Het Royal Horizons Baobab bijvoorbeeld, heeft voor kinderen een apart kinderbad, speeltuin, miniclub, baboo club, minidisco en kinderanimatie.

Tip: Breng een bezoek aan de hoofdstad van Senegal: Dakar!

Het ligt op het schiereiland Kaap Verde, het westelijkste punt van het vasteland van Afrika. Dakar is bekend vanwege de rally die hier voorheen werd gehouden, maar heeft veel meer te bieden. Ga bijvoorbeeld naar het eiland île de Goree, ook wel bekend als Goree Island. Je vaart vanuit de haven van Dakar in ongeveer 30 minuten naar dit idyllische eiland. Het eiland heeft kleurrijke koloniale gebouwen, nauwe straatjes en lachende lokale bewoners doen rustig en vredig aan. Een schril contrast met het verleden, toen het eiland dienst deed als slaveneiland. Goed bewaard gebleven oude gebouwen zoals La Maison des Esclaves, een oud slavenhuis, zijn het bewijs van het verleden van het eiland. Vanaf het hoger gelegen ‘kasteel’ heb je een prachtig uitzicht over het eiland en Dakar. Een stadstour door Dakar kun je het beste georganiseerd doen waardoor je een lokale Engelssprekende gids mee hebt die je alles kan vertellen.

 

Blog post locatie