Wat mag je niet missen in Perth

Geplaatst door
De Australische stad Perth wordt vaak bezocht tijdens een rondreis in West-Australië. Wat mag je niet missen tijdens een bezoek aan deze stad? Ilse vertelt het je.

Perth is een hele leuke stad, kleiner dan Sydney maar zó de moeite waard om te bezoeken. Er is een aangenaam klimaat van maart tot september. Voor Perth zou ik een verblijf van minstens twee of drie dagen adviseren. Er zijn namelijk zoveel bezienswaardigheden te zien en te ontdekken.

Nederlands verleden
Het ligt aan de Swan River, die volgens de Aboriginals door de Regenboogslang “Waugal” is ontstaan. De Vlielandse commandeur Willem de Vlamingh heeft de Swan rivier zijn naam gegeven toen hij in opdracht van de VOC de Westkust van Australië in kaart ging brengen. Hij ontdekte hier namelijk zwarte zwanen, terwijl er in die tijd altijd werd aangenomen dat er alleen witte zwanen bestonden. Er zijn in en rond Perth verschillende leuke en interessante dagtrips te maken met het openbaar vervoer of per boot vanaf de haven van Perth.

Er zijn bijvoorbeeld verschillende interessante musea en ook mag de “Bell Tower” eigenlijk niet ontbreken op de “to do”-lijst.
In deze 82 meter hoge toren hangen 18 klokken uit historische kerken uit Londen en het heeft een observatiedek zodat je een spectaculair uitzicht hebt over de stad en zijn rivier.

Tip: Bekijk de stad met een hop-on/hop-off bus of boek een stadswandeling langs alle hoogtepunten van deze geweldige stad.

Fremantle
Fremantle is zo’n plaats om met de boot of met de openbaar vervoer te bezFremantle prisonoeken. Er zijn hier vele gezellige visrestaurants en barretjes te vinden. Het doet een beetje aan als het wilde westen denken. In Fremantle ligt ‘Fremantle Prison’ waar meer dan 130 jaar Britse en beruchte Australische gevangenen vast zaten. Ik heb zelf een tour gedaan en de extreem kleine cellen (2,1 bij 1,2m) gezien, de ondergrondse tunnels en de vele kunstwerken bewonderd van bijvoorbeeld aboriginals die als tijdverdrijf de bekende dot-paintings maakten op de binnenmuren van de gevangenis.

Tip: Sla deze plek zeker niet over bij een bezoek aan Perth!

Kings Park
Het mooie aan dit park is dat het een van de grootste stadsparken ter wereld is. Dit park is 1/5 groter dan Central Park in New York! Het is bijna onmogelijk om het hele park te zien tijdens je verblijf in Perth, maar het is aan te raden om hier even te kijken. Kings Park is voor de inwoners van Perth dé plek om te relaxen, een biertje te drinken, af te spreken, hardlopen of met vrienden af te spreken. Het is een indrukwekkend groen park met een geweldig uitzicht op de skyline van Perth.

Stranden
Als je in Australië bent is het wel zo lekker om een strand te bezoeken. Rondom Perth heb je de mooiste stranden voor het uitkiezen. De een nog mooier dan de ander. Cottesloe Beach en Scarborough Beach zijn de bekendste stranden van de stad. Cottesloe is een van de beste plekken voor een mooie zonsondergang. Scarborough Beach is vooral populair bij surfers maar er zijn natuurlijk ook minder bekende schitterende stranden.

Rottnest IslandQuokkas
Een hele mooie dagtocht is naar Rottnest Island. Dit eiland werd ooit ook door Willem de Vlamingh ontdekt en is nu een reservaat. Het eiland werd door de VOC Rattennest genoemd omdat er een kleine kangoeroe soort leeft, de quokkas, deze lijken op ratten. Als je de quokka wilt zien dan is een bezoek aan Rottnest een must want op het vasteland komen ze bijna niet voor. Je kan een fietstocht over het eiland maken, maar dan is één dag wel wat kort. Er zijn ook bussen die rondrijden. Het eiland ligt op de route van de jaarlijkse migratie van de bultruggen (september tot november).

Er is ook een roze meer, oftewel pink lake, wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dit is een zoutwater meer en de roze kleur is te danken aan de microscopische algen die hierin leven. Het is wel weerafhankelijk of het meer roze is of niet. Klik hier voor meer informatie over het eiland.

De stad Perth is zeker een toevoeging aan een rondreis Australië. Wilt u meer informatie over een rondreis West-Australië? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten.

Blog post locatie